Бойовики обстріляли Врубівку, один зі снарядів влетів у двір ліцею, де було 30 учнів. Частина дітей сховалася у підвалі

За наявними даними, російські окупанти обстріляли Врубівку із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 122 мм
Фото: Попаснянська міська військово-цивільна адміністрація / Facebook

Бойовики 17 лютого обстріляли селище міського типу Врубівка Луганської області. Про це у Facebook повідомила Попаснянська міська військово-цивільна адміністрація.

"Сьогодні близько 10.25 відбувся обстріл зі сторони тимчасово окупованої території по населеному пункту Врубівка, внаслідок чого один зі снарядів влучив у двір Врубівського ліцею Попаснянської міської територіальної громади. На момент обстрілу в ліцеї знаходилося 30 учнів і 14 осіб персоналу. Станом на 11.30 восьмеро учнів та двоє співробітників персоналу знаходяться в підвальному приміщенні ліцею, решту дітей забрали батьки", – ідеться у повідомленні.

Окрім цього, зафіксували пряме влучання у господарську споруду одного з житлових будинків, пошкоджено приватний будинок. Також пошкодження завдано комунальній інфраструктурі – перебито газопровід високого тиску. Без газопостачання залишилося 70 квартир у багатоповерхівках і 96 приватних будинків.

Інформацію про постраждалих і руйнування уточнюють.

За наявними даними, російські окупанти обстріляли Врубівку із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 122 мм.

Контекст:

17 лютого ситуація на Донбасі загострилася. Бойовики обстрілюють, зокрема із забороненого Мінськими угодами озброєння, населені пункти, які перебувають під контролем України.

Приблизно о 9.00 бойовики обстріляли з важкого озброєння дитячий садочок у Станиці Луганській. Під час провокації з боку незаконних збройних формувань у закладі перебувало 20 дітей і 18 працівників, їх евакуювали. Унаслідок атаки окупантів постраждало троє працівників дитячого садочка – двоє жінок і чоловік дістали контузії.

У ЗСУ зазначили, що бойовики намагаються звинуватити у цій провокації українську сторону, розповсюджуючи фейки про обстріл дитсадочка.

Станицю Луганську бойовики обстрілюють третій день поспіль.