Бойовики обстріляли житловий сектор Зайцевого – Спільний центр із координації і контролю

Обстріл стався рано вранці
Фото: vchasnoua.com

Приблизно о 6.00 19 травня бойовики "ДНР" із мінометів 120-мм калібру  обстріляли підконтрольний уряду України населений пункт Зайцеве Донецької області, повідомляє українська сторона у Спільному центрі з контролю і координації режиму припинення вогню.

Бойовики обстріляли житловий сектор Зайцевого Донецької області. Про це на сторінці у Facebook операції Об'єднаних сил повідомляє українська сторона у Спільному центрі з контролю і координації режиму припинення вогню (СЦКК).

"Бойовики збройних формувань РФ у порушення Мінських домовленостей на ранок сьогоднішньої доби, близько 05.45, обстріляли населений пункт Зайцеве з мінометів 120-го калібру. Обстріл мирних мешканців противник вів із напрямку населеного пункту Гольмівський", – ідеться у повідомленні.

Спостерігачі СЦКК задокументували пряме влучання міни у приватний будинок і присадибну ділянку на вулиці Мануїльського, 100. Унаслідок розриву міни зруйновано покрівлю будинку, пошкоджено вікна та стіни.

Повідомляють, що ніхто з місцевих жителів не постраждав.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією і проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року. Із 14 квітня урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію.

30 квітня 2018 року АТО офіційно завершилася, замість неї, відповідно до закону про реінтеграцію Донбасу, почалася операція Об'єднаних сил. Усі українські підрозділи, що беруть участь убойових діях на сході, тепер підпорядковуються командувачу ОС – генерал-лейтенанту Сергію Наєву.