Бойовики пропонують бюджетникам ОРДЛО здобути військову спеціальність у РФ – розвідка

За відмову від участі у зборах передбачили покарання – дисциплінарне стягнення або звільнення
Фото: ЕРА

Російські офіцери на окупованому Донбасі під загрозою звільнення зганяють на так звані збори військовозобов'язаних працівників "бюджетних установ", повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

Російське командування на окупованому Донбасі шукає додаткові ресурси для поповнення підрозділів бойовиків, повідомила у Facebook прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України.

"Для участі у зборах військовозобов'язаних примусово залучаються працівники бюджетних установ ДНР/ЛНР". За відмову від участі у зборах передбачається покарання у вигляді дисциплінарного стягнення або звільнення. Під час зборів серед зазначеної категорії осіб ведеться активна агітаційна робота щодо подальшої підготовки за конкретними військовими спеціальностями на території Росії", – йдеться в повідомленні.

Водночас системні зловживання службовим становищем командирами призводять до невдоволення умовами проходження служби.

"Понад 100 військовослужбовців 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) і 11-го окремого мотострілецького полку (Донецьк) написали рапорти на звільнення", – повідомили в ГУР.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.