Бойовики відкрили вогонь біля Авдіївки, загинув український військовий

Український військовий помер у лікарні
Фото: depositphotos.com

У понеділок, 5 квітня, збройні формування Російської Федерації порушили режим припинення вогню й обстріляли позиції українських військових біля Авдіївки Донецької області. Про це повідомляє оперативно-тактичне угруповання "Схід" у Facebook.

Унаслідок обстрілу військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил дістав кульове поранення. Йому оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу, однак військовий помер.

У відповідь на обстріл російсько-окупаційних військ українські військові відкрили вогонь.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази.

22 липня 2020 року тристороння контактна група погодила режим повного і всеосяжного припинення вогню на Донбасі з опівночі 27 липня. Українська сторона регулярно заявляє про випадки порушення бойовиками режиму припинення вогню.

Останнім часом ситуація на Донбасі загострилася. Зокрема, 26 березня 2021 року в районі селища Шуми Донецької області незаконні збройні формування Росії відкрили вогонь по українських позиціях. Загинуло четверо військовослужбовців, серед них підполковник Сергій Коваль, ще двоє дістали поранення.

1 квітня українська розвідка повідомила, що РФ готова до ескалації ситуації на Донбасі, не відкидають також спроби просування окупантів углиб України.