Бойовики протягом доби 64 рази відкривали вогонь на Донбасі – штаб АТО

Українських військових обстрілювали на донецькому та луганському напрямках
Фото: Ministry of Defense of Ukraine / flickr

10 квітня внаслідок обстрілів проросійськими бойовиками дістало поранення і бойові травми п'ятеро українських військових, повідомили у прес-центрі штабу АТО.

Протягом минулої доби незаконні збройні формування 64 рази відкривали вогонь на Донбасі, зокрема з озброєння, забороненого Мінськими угодами. Про це вранці 11 квітня повідомив прес-центр штабу АТО.

Згідно зі звітом, на донецькому напрямку сепаратисти використовували міномети калібру 120 мм біля Бердянського, Лебединського, Широкиного, Водяного, Пісків, Кам'янки, Авдіївки та шахти "Бутівка". Також поблизу Водяного, Пісків і Кам'янки бойовики вели вогонь із танків, а в районі Пісків, Талаківки, Лебединського та шахти "Бутівка" – з мінометів калібру 82 мм.

Також у Донецькій області бойовики обстрілювали українських військових із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, озброєння БМП і протитанкового ракетного комплексу.

На луганському напрямку окупанти застосовували міномети калібру 82 мм, гранатомети і великокаліберні кулемети для обстрілу укріплень українських військових поблизу Новоолександрівки. У районі Луганського вогонь вели з озброєння БМП.

Унаслідок обстрілу четверо українських військових дістали поранення і один військовослужбовець – бойову травму.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України і проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

Сторони вже кілька разів оголошували режим припинення вогню, але жодного разу не вдалося домогтися його тривалого дотримання.

Тристороння контактна група в Мінську домовлялася, що великоднє перемир'я на Донбасі почне діяти 30 березня, проте бойовики порушили його протягом першої доби.