"Буде тільки початком". Арестович пояснив, що станеться, якщо Україна піде на поступки Росії щодо Донбасу

Арестович: Наше завдання – зупинити військову складову
Скріншот: ukraina24.segodnya.ua
Протистояння України і Росії – це "дуже і дуже надовго", вважає спікер української делегації у ТКГ з урегулювання ситуації на Донбасі Олексій Арестович.

Згода України на умови Росії щодо Донбасу неможлива. Про це спікер української делегації у тристоронній контактній групі (ТКГ) з урегулювання ситуації на Донбасі Олексій Арестович заявив 28 березня в ефірі телеканала "Україна 24".

"Уявімо собі неможливе: ми повністю пішли на російські умови. Це буде тільки початком подальшого руху російського Молоха на Україну. Ми це прекрасно розуміємо і не підемо на це. Зупинити війну на Донбасі можна політико-дипломатичним шляхом, принаймні її військову складову" , – сказав він.

За словами спікера української делегації у ТКГ, війна – це "більше, ніж військові дії".

"Вона не закінчиться на дипломатичному фронті, інформаційному та економічному. Будуть провокації спецслужб, відповідна боротьба, буде робота проти нас усередині України, це довга історія... Протистояння з Росією  це дуже і дуже надовго. Наше завдання – зупинити військову складову, коли стріляють і гинуть, ми намагаємося це зробити", – пояснив Арестович.

У 2014 році Росія після окупації Криму почала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази.

Переговори про врегулювання конфлікту на Донбасі ведуть у тристоронній контактній групі в Мінську (Україна, Росія, ОБСЄ), а також у нормандському форматі – за участю представників України, Франції, Німеччини та Росії.