Через війну понад 8,5 мільйона українців мають ризик психічних розладів – ВООЗ

Війна в Україні внесла свої корективи в психологічний стан українців
Фото: depositphotos.com
Через війну понад 8,5 млн українців мають ризик захворіти на такі психічні розлади, як депресія та посттравматичний стрес. Про це на брифінгу в медіацентрі "Україна" 9 вересня, який транслювало у YouTube агентство "Укрінформ", повідомив експерт штаб-квартири ВООЗ у Женеві, співголова референтної групи з психічного здоров'я та психосоціальної підтримки Фамі Ханна.

"У нас є певні оцінки кількості населення, яке страждає під час війни та надзвичайних ситуацій,  це кожен п'ятий. Це означає, що сьогодні в Україні 8,5 млн людей потенційно перебувають під ризиком психічних розладів, таких як депресія, посттравматичний стрес", – сказав Ханна.

За його словами, до найуразливіших верств населення належать люди, які перебували під російською окупацією, а також жителі звільнених населених пунктів.

Також він зазначив, що у ВООЗ є фахівці, які готові допомогти таким людям.

Контекст:

Міністерство охорони здоров'я України опублікувало 12 березня у Facebook інформацію про посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), який може виникнути, зокрема, в умовах війни, яка відбувається зараз між Україною та Росією.

За підрахунками МОЗ, не менше як  60% українців потребують психологічної підтримки у зв'язку з повномасштабною війною в країні.

17 червня Всесвітня організація охорони здоров'я опублікувала найповніший з початку століття звіт про психічне здоров'я у світі, в документі йдеться, що психічні розлади має приблизно 1 млрд людей.