Черниш заявив, що поки немає точних оцінок збитків інфраструктурі Донбасу, завданих унаслідок бойових дій

Збройний конфлікт на Донбасі почався у квітні 2014 року
Фото: EPA

Збитки, завдані підконтрольній уряду території Донбасу, станом на 2014 рік оцінювали у $1,5 млрд, а на непідконтрольній оцінок не проводили, зазначив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

Точних даних, на яку суму завдано збитків інфраструктурі внаслідок війни на Донбасі, поки немає. Про це в ефірі "Радіо Свобода" 30 березня заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш.

Він зазначив, що збитки, завдані підконтрольній уряду території Донбасу, станом на 2014 рік оцінювали в $1,5 млрд.

"Є міжнародні документи-рекомендації, як оцінюються потреби внаслідок конфлікту або у постконфліктний період. Має бути проведена оцінка, яка по непідконтрольних територіях зараз не проведена. Ці припущення базуються на особистій думці одного-двох посадовців чи експертів", – сказав міністр.

За його словами, тільки-но уряд поверне контроль над тимчасово окупованими територіями, він проведе оцінку з міжнародними експертами

Черниш додав, що до відновлення території після конфлікту належить не тільки інфраструктура, а й економічне відновлення і "навіть зміна пріоритетності галузей".

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину території Донецької і Луганської областей.

Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко 25 червня 2016 року заявляв, що для відновлення інфраструктури Донбасу необхідно $15 млрд.

Глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський 19 листопада 2016 року говорив, що на будівництво нової інфраструктури на Донбасі потрібно понад $20 млрд.