Кількість постраждалих унаслідок ракетного удару окупантів по поліклініці у Дніпрі зросла до 23 людей – ОВА

На місці удару російської ракети по будівлі поліклініки у Дніпрі триває ліквідація пожежі й розбір завалів
Фото: Сергій Лисак / Дніпропетровська ОДА (ОВА) / Telegram
Станом на 13.17 26 травня відомо про 23 постраждалих унаслідок російського ракетного удару 26 травня по поліклініці у Дніпрі, повідомив у Telegram голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

"21 – у стаціонарі, з них троє – "важкі". Загинув чоловік 69 років. Він просто проходив повз, коли ракета російських терористів поцілила по місту", – написав Лисак.

Він додав, що рятувальникам вдалося локалізувати пожежу в медзакладі. Гасіння триває.

До цього голова ОВА уточнював, що пожежу, яка виникла внаслідок російського прильоту в будівлю поліклініки на площі 1 тис. м2, гасять приблизно 50 рятувальників і 17 одиниць техніки. Також пожежа виникла в сусідній будівлі, тривають пошуки людей, які можуть бути під завалами.

Пресслужба Офісу генпрокурора у Facebook заявила, що після удару окупантів по медзакладу у Дніпрі розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, у поєднанні з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

"Ворожа ракета влучила в будівлю медзакладу й ветеринарної клініки. Унаслідок удару виникла пожежа. За попередніми даними, дві людини загинули, ще 23 – отримали поранення. Серед поранених діти – хлопчики трьох і шести років. Кількість потерпілих встановлюється", – ідеться в релізі ОГПУ.

В Офісі генпрокурора додали, що внаслідок російської атаки пошкоджено приватні й багатоквартирні будинки, а також машини містян.

Кореспондент видання "ГОРДОН" повідомляє, що вибух у Дніпрі пролунав 26 травня приблизно о 10.29 до ввімкнення сигналу повітряної тривоги (її оголосили о 10.30). Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак заявив, що російські окупанти вдарили по медичному закладу. Президент України Володимир Зеленський повідомив про одного загиблого і 15 постраждалих унаслідок російського удару по поліклініці Дніпра.

Контекст:

Країна-агресор Росія від початку повномасштабного вторгнення, з лютого 2022 року, і до кінця лютого 2023 року завдала по Україні майже 5 тис. ракетних і 3,5 тис. авіаційних ударів, а також ще приблизно 1,1 тис. ударів із використанням БПЛА. Після цього були нові атаки.

Попередню масовану атаку на на Дніпропетровську область було зафіксовано в ніч проти 22 травня. Під час атаки, за даними Повітряних сил ЗСУ, росіяни використали 20 ударних дронів типу Shahed-136/131 і 16 ракет різних типів. Було збито 20 дронів і чотири ракети Х-101/Х-555.

У ніч проти 26 травня Дніпро зазнав ще однієї ракетної атаки, унаслідок якої, за даними Лисака, пожежі виникли на двох приватних підприємствах та у приватному домоволодінні, пошкоджено два будинки й автомобіль. Також пошкоджено АЗС, постраждав її працівник. Серйозних руйнувань зазнало транспортне підприємство.

В ОВА повідомили, що, за попередніми даними, над областю вночі 28 травня збили п'ять крилатих ракет і шість дронів-камікадзе Shahed. Загалом у ніч проти 26 травня, за даними Повітряних сил ЗСУ, над Україною сили ППО збили 10 ракет і 23 дрони-камікадзе із 17 випущених окупантами ракет і 31 Shahed. Не вдалося перехопити сім ракет С-300/С-400, які летіли балістичною траєкторією.