Кількість постраждалих внаслідок російського обстрілу Дніпра зросла до 31 особи, з них 16 – шпиталізовані – ОВА

Окупанти обстріляли поліклініку в Дніпрі
Фото: Сергій Лисак / Дніпропетровська ОДА (ОВА) / Telegram
Кількість постраждалих внаслідок російського обстрілу Дніпра 26 травня зросла до 31 особи. Про це заявив голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак у Telegram.

"Загалом через вранішній ракетний удар постраждала 31 людина, з них 16 – шпиталізовані. Серед поранених – вісім медпрацівників. Загинули двоє чоловіків – 69 та 57 років. Вічна пам'ять", – написав він.

Лисак повідомив, що внаслідок обстрілу пошкодили медустанову, ветеринарну клініку, спорткомплекс і навчальний заклад, кілька багатоповерхових будинків і приватний будинок. Також пошкоджено 12 автомобілів.

Окрім цього, 26 травня окупанти обстріляли Нікополь із важкої артилерії. Пошкоджень зазнали спортивний заклад і приватний будинок. Постраждалих немає.

Раніше було відомо про 30 постраждалих і двох загиблих внаслідок ранкового обстрілу Дніпра.

Контекст:

Вибух у Дніпрі пролунав 26 травня приблизно 10.29 до ввімкнення сигналу повітряної тривоги (її оголосили о 10.30), повідомляв кореспондент видання "ГОРДОН".

Лисак інформував, що російські окупанти вдарили по медичній установі. Президент України Володимир Зеленський заявляв, що удару завдали по поліклініці. Також пошкоджень зазнала будівля ветеринарної клініки. В обох установах виникли пожежі, які ліквідували співробітники ДСНС.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни в поєднанні з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).