Кількість загиблих і поранених унаслідок російського обстрілу ринку в Харкові зросла

Харків'яни практично щодня гинуть і зазнають поранень від ворожих обстрілів
Фото: ДСНС України / Telegram
Після російського обстрілу одного з ринків Харкова касетними боєприпасами 21 липня загинуло четверо мирних жителів, 25 поранено. Про це проінформували в управлінні ДСНС у Харківській області вранці 22 липня.

"Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапилися в Харківському (одна), Чугуївському (три) районах області, а також одна – у Київському районі Харкова. Горіли приватні надвірні забудови, автомобілі, покинута будівля", – ідеться в повідомленні.

Зокрема, після обстрілу одного з ринків Харкова касетними боєприпасами, загинуло четверо мирних жителів, 25 поранено, вогнем було знищено три автомобілі, пошкоджено об'єкти цивільної інфраструктури.

Протягом доби піротехніки ДСНС в області ліквідували 25 ворожих боєприпасів, які не розірвалися.

21 липня о 9.30 окупанти обстріляли, попередньо, з реактивних систем залпового вогню "Ураган" зупинку громадського транспорту біля ринку в Київському районі Харкова, повідомляла обласна прокуратура. Було відомо про трьох загиблих цивільних та 20 поранених.

За даними поліції, РФ застосувала для стрілянини по місту касетні боєприпаси.

Контекст:

Російські війська перебувають на території Харківської області від початку відкритого вторгнення в Україну – з 24 лютого. Обласний центр їм захопити не вдалося, окупантів було відкинуто.

За даними голови Харківської ОВА Олега Синєгубова станом на 29 травня, загарбники окупували приблизно 31% території області.

20 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти можуть знову спробувати захопити Харків.