Данілов про початок вторгнення: Коли вони готували парадну форму, ми пакували їхні тіла в чорні мішки

Секретар РНБО написав, що Україна не збирається здаватися
Фото: Олексій Данілов / Facebook
За рік після повномасштабного вторгнення Росії Україна спростувала песимістичні очікування всього світу й не має наміру здаватися. Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов 23 лютого написав у Facebook.

За його словами, в Україну не вірили й лякали мільйонами солдатів і тисячами ракет. Але український народ одразу попередив, що не здасться, і зараз вірить у свою перемогу.

"Коли кремлівська мерзота напала, піднялася вся країна. Коли через наші кордони почала стікати залізна лавина, яку, здавалося, ніхто не може зупинити, ми мовчки робили бойову справу. Коли вони готували парадну форму, ми пакували їхні тіла в чорні мішки", – написав Данілов.

Він зазначив, що в ті "три дні", за які російські окупанти мали намір перемогти Київ, українські захисники розбивали танкові колони під Києвом, Харковом, Черніговом і Сумами. Погрози застосування ядерної зброї не змінять рішучості України, наголосив секретар РНБО.

Контекст:

Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року. Фактично РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької й Луганської областей.

У квітні 2022 року сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської й Харківської областей.

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, від початку повномасштабного вторгнення РФ українські військові знищили приблизно 145 850 російських окупантів.