Данілов вважає, що пресконференцію Путіна скасували через побоювання, що "спалахне бавовна або щось бабахне"

Путін цього року вперше за 10 років відмовився від підсумкової пресконференції
Фото: ЕРА
Президент Росії Володимир Путін відмовився від проведення підсумкової пресконференції, тому що боїться, "що десь щось бабахне". Про це в ефірі національного телемарафону заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, запис коментаря оприлюднив канал ICTV.

"Просто він лякається, що у той момент, коли він буде проводити конференцію, десь спалахне – якась "бавовна" або щось бабахне. Уявляєте, як він буде виглядати, якщо це відбудеться під час його так званого спілкування з народом? Тому, звичайно, він зараз перебуває у стані переляканої людини", – сказав Данілов.

Він заявив, що для України це дуже небезпечно.

"Це для нас є дуже небезпечним, тому що щур, загнаний у кут, куди його заганяють Збройні сили і все наше суспільство, – і всі ті керманичі, які у Російській Федерації розгорнули війну проти нашого народу, – звичайно, вони зараз будуть чинити опір. Тому ми до цього готові та розуміємо, що треба робити. Ще раз наголошую, що шансів у цих терористів захопити нашу територію – нуль", – додав Данілов.

Контекст:

Про те, що Путін цього року вперше за 10 років не проводитиме підсумкової пресконференції, заявив його прессекретар Дмитро Пєсков 12 грудня. Пропагандисти з російського агентства "РИА Новости", посилаючись на джерела, повідомляли, що 27 грудня може відбутися звернення Путіна до Федеральних зборів, але Пєсков спростував і таку ймовірність.

За даними британської розвідки, пресконференцію скасували, найімовірніше, через занепокоєння щодо поширення антивоєнних настроїв у Росії. У Кремлі побоюються, що будь-який захід за участю Путіна може перетворитися на "несанкціоноване обговорення" війни Росії проти України, заявляють у розвідці.

За інформацією The Moscow Times, Путін "особисто і в останню хвилину" скасував свою пресконференцію, оскільки спецслужби не гарантували йому, що зможуть зупинити ймовірні удари України по території РФ.