Депутат Держдуми РФ підтвердив загибель російського генерала Цокова під Бердянськом. Відео

Загибель Цокова (на фото) підтвердив колишній військовий, депутат Держдуми Гурульов
Фото: kremlin.ru

Депутат Держдуми РФ від пропутінської партії "Единая Россия" Андрій Гурульов підтвердив, що в Україні ліквідували російського генерал-лейтенанта Олега Цокова, пише 12 липня "Русская служба BBC News".

Гурульов повідомив про смерть Цокова в ефірі російського пропагандистського шоу "60 минут", яке виходить у країні-окупанті на державному каналі "Россия 1".

"Русская служба BBC News" звернула увагу, що тему ударів по тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області в ефірі ввечері 11 липня порушила російська пропагандистка Ольга Скабєєва, яка наголосила, що офіційно ліквідації генерала-окупанта не підтверджено, але "абсолютно всі ЗМІ вже написали".

Гурульов, колишній командувач 58-ї армії (за повідомленнями в росЗМІ, Цокова було вбито внаслідок удару по командному пункту саме цієї армії), підтвердив інформацію, зауваживши, що генерал мав "шалений авторитет" серед окупантів.

Він додав, що Цокова у вересні 2022 року було тяжко поранено – "ледве витягли", але він усе одно повернувся на фронт, хоча міг не їхати туди за станом здоров'я.

Тож Гурульов підтвердив не лише факт смерті Цокова, а й повідомлення українських джерел, які у вересні 2022 року стверджували, що генерал дістав серйозне поранення.

Фрагмент ефіру за участю Гурульова 12 липня оприлюднив у Telegram колишній заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Радник мера тимчасово окупованого Маріуполя Донецької області Петро Андрющенко повідомляв 11 липня, що під Бердянськом ліквідовано генерал-лейтенанта російської армії Олега Цокова.

Андрющенко з посиланням на представників українського спротиву з Бердянська повідомляв, що 11 липня було влучання в готель "Дюна", від якого "майже нічого не залишилося". Пізніше інформацію про приліт підтвердили в Бердянській міській військовій адміністрації, зазначивши, що в "Дюні" проживало військове керівництво російських окупантів.

Контекст:

Згідно з даними санкційного досьє, розміщеного на сайті НАЗК, Цоков перебуває під санкціями України, ЄС, Великобританії, Швейцарії, Японії та Нової Зеландії. "Безпосередньо брав участь у незаконному вторгненні в Україну у 2022 році шляхом нанесення ракетних ударів по мирних громадянах і містах України. Несе відповідальність за дії, спрямовані на насильницьку зміну, повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України", – зазначають на сайті НАЗК.