Держприкордонслужба заявила, що викрила бізнес бойовиків, які збувають російську контрабанду

Російські цигарки до магазину на окупованій території завозять кілька разів на місяць
Фото: dpsu.gov.ua

Громадяни, які намагаються провозити на підконтрольну Україні територію сигарети, сприяють окупантам, зазначили в Держприкордонслужбі.

Оперативники Донецько-Луганського управління Державної прикордонної служби України викрили зловмисників, які перевозили через контрольний пункт в'їзду/виїзду (КПВВ) "Оленівка" тютюновий товар, повідомила прес-служба Держприкордонслужби.

Зазначено, що нещодавно увагу оперативників привернула пара, яка намагалася дати хабар прикордонникам, щоб провезти на підконтрольну Україні територію сигарети.

"Оперативники отримали інформацію, що це не просто "одноразова акція", а налагоджений бізнес між тимчасово окупованою і вільною від незаконних збройних формувань Україною. Продаж тютюнових виробів здійснюється в магазині безмитної торгівлі Duty free, який знаходиться між КПВВ "Оленівка" (контрольований НЗФ) та нульовим блокпостом так званої "ДНР". Тобто знаходиться цей магазин на тимчасово не підконтрольній українській владі території України та діє незаконно, очевидно керуючись фейковими законами фейкової "республіки". Хоча, цікаво те, що торгують сепаратисти сигаретами аж ніяк не фейкової "республіки", а, судячи з маркування, якраз "братської" країни, що добре видно по вказаній країні-виробнику на упаковках. А отже, це ніщо інше, як контрабанда, завезена з Росії", – розповіли в Держприкордонслужбі.

За даними відомства, тютюнові вироби продають від одного блоку з 10 пачок на людину. Сигарети до магазину завозять кілька разів на місяць.

"Отже, деякі громадяни, які намагаються провезти сигарети через КПВВ, не просто намагаються налагодити свій малий нелегальний бізнес, а ще й сприяють бізнесу окупанта, який напряму пов'язаний зі збуванням тютюнових виробів країни-агресора", – ідеться в повідомленні.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.