Дії "ЛНР" не дають змоги розвести сили в Станиці Луганській – Оліфер

Оліфер: Розведення може відбутися тільки після семи днів тиші
Фото: Darka Olifer / Facebook

Україна на переговорах у Мінську звернула увагу на систематичний обстріл Станиці Луганської, повідомила Дарка Оліфер, спікер українського представника в тристоронній контактній групі Леоніда Кучми.

Систематичні обстріли з боку бойовиків не дають можливості розвести сили і засоби в Станиці Луганській (Луганська область). Про це за підсумками засідання тристоронньої контактної групи в Мінську написала у Facebook прес-секретар представника України в групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"На Донбасі продовжують обстрілювати, порушення режиму тиші з боку ОРДЛО є систематичними. Україна готова до розведення сил і засобів у Станиці Луганській, яке може відбутися тільки після семи днів тиші на цій ділянці, як це і передбачено рамковим рішенням тристоронньої контактної групи. Останній обстріл тут був 13 березня 2017 року, отже, дії ОРЛО поки не дають змоги зробити розведення в цій точці", – зазначила Оліфер.

Вона зазначила, що російська сторона в Мінську ставить розв’язання політичних питань перед розв’язанням блоку питань щодо безпеки.

Представник ОБСЄ в тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі Мартін Сайдік заявив 1 березня, що розведення сил і озброєння сторін у районі Станиці Луганської заплановано на 7 березня.

У Луганській військово-цивільній адміністрації 7 березня зазначили, що розведення сил у Станиці Луганській неможливе через обстріли.