Дніпровська РДА передумала купувати барабани для шкільних укриттів на 890 тис. грн

Інструменти призначалися для психологічного розвантаження дітей в укритті
Фото: nus.org.ua
Дніпровська районна держадміністрація Києва розірвала договір на купівлю ударних музичних інструментів для бомбосховищ у дитячих закладах. Про це районне управління освіти повідомило 16 червня у Facebook.

У РДА зазначають, що договір розірвано до виконання й бюджетних коштів не витрачено.

"Ураховуючи суспільний резонанс та розголос у ЗМІ, несприйняття громадськістю нових методик зняття психологічного навантаження та стресу, запобігання розвитку посттравматичних стресових розладів у дітей у період воєнного стану, управлінням освіти Дніпровської районної в місті Києві держадміністрації достроково розривається договір на закупівлю музичних інструментів (барабанів різних діаметрів) у кількості 306 штук", – ідеться в повідомленні.

На те, що Дніпровська РДА замовила для укриття 300 шкіряних барабанів за 890 тис., 14 червня звернув увагу депутат Київради Леонід Ємець.

В описі тендеру на Prozorro було зазначено, що інструменти призначені для психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог.

Контекст:

В Україні почали масово перевіряти укриття після того, як у ніч на 1 червня внаслідок ракетної атаки біля поліклініки в Деснянському районі Києва загинуло троє людей (серед них дев'ятирічна дівчинка), які прийшли в укриття, але не змогли в нього потрапити. 3 червня в Києві створили комісію з ревізії бомбосховищ.

Поліція розпочала розслідування через зачинене укриття. Затримали охоронця поліклініки і трьох посадових осіб. 2 червня їм повідомили про підозру: посадовців – у службовій недбалості, яка призвела до тяжких наслідків, охоронця – у залишенні в небезпеці, що спричинило смерть.

12 червня в КМДА повідомили, що в Києві придатними до використання визнали 65% укриттів. Ще 21% може бути таким за умови належного облаштування. Такими є остаточні результати 10-денної перевірки всіх столичних укриттів комісією у складі представників ДСНС, поліції, міських і районних служб.

Правоохоронці також перевіряють зловживання коштами в розмірі 1,2 млрд грн, які виділив бюджет Києва райдержадміністраціям на облаштування бомбосховищ.