До 82% поранених та хворих українських військових після лікування повертаються у стрій – Міноборони

Завдяки професіоналізму українського медперсоналу смертність військових на етапі евакуації зменшилася до 1,35%, зазначила Маляр
Фото: Ганна Маляр / Facebook
Приблизно 80% поранених українських військових протягом так званої золотої години отримують належну допомогу медпрацівників. Про це 27 липня в Telegram проінформувала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, завдяки професіоналізму українського медперсоналу смертність військових на етапі евакуації зменшилася до 1,35%.

"Від початку війни у 2014-му, а зараз і з повномасштабним вторгненням [країни-окупанта] РФ, наші медичні працівники працюють у надзвичайно виснажливих умовах: на передовій, у бомбосховищах, лікарнях та посеред вулиць під шквальним ворожим вогнем, – написала Маляр. – Унікальний досвід наших лікарів давно перевершує світові стандарти. Сьогодні завдяки об'єднанню зусиль військової та цивільної охорони здоров'я, єдиному медичному простору до 82% поранених і хворих українських військових після лікування повертаються у стрій".

Маляр написала свій пост у День медичних працівників – 27 липня, який указом від 13 червня встановив президент України Володимир Зеленський.

Глава держави в межах робочої поїздки до Миколаївської та Дніпропетровської областей відвідав медзаклади, де лікують українських військових, і привітав військових медиків, які рятують життя захисників України, зазначив пресцентр ОПУ.

Контекст:

Точна кількість українських військових, які загинули із 24 лютого 2022 року, невідома. Україна "дозовано" дає інформацію про кількість загиблих, наголошувала Маляр у вересні 2022 року. У регулярних зведеннях Генштабу ЗСУ цих даних не публікують, і, за словами Маляр, на період воєнного часу їх засекречено.

Російські окупанти зазнають значно більших втрат у живій силі, ніж сили оборони України, заявив в опублікованому 3 липня інтерв'ю ABC News командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський. "Противник зазнає увосьмеро, а то й удесятеро більших втрат, особливо за кількістю вбитих", – сказав Сирський.

За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 27 липня, українські військові з початку повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ знищили приблизно 244 270 російських окупантів.