"Додаткова військова допомога вже в дорозі". Боррель відреагував на обстріл України з боку РФ

Боррель засудив російську атаку та пообіцяв Україні подальшу підтримку
Фото: EPA
Європейський союз "рішуче засуджує" російську атаку на українські міста, здійснену вранці 10 жовтня. Про це у Twitter заявив верховний представник ЄС із питань закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

"Глибоко шокований російською атакою проти цивільного населення в Києві та інших містах України. Таким діям не місце у XXI столітті. Найрішучіше засуджую їх", – написав Боррель.

Він запевнив, що Європейський союз і далі підтримуватиме Україну.

"Додаткова військова допомога від ЄС уже в дорозі", – наголосив глава європейської дипломатії.

Жодних подробиць про новий пакет допомоги Боррель не навів.

Контекст:

Уранці 10 жовтня РФ розпочала масований ракетний обстріл українських міст. До цього часу відомо про обстріли Києва, Харкова, Львова, Дніпра, Одеси, Хмельницького, Житомира, Рівного, Миколаєва, Тернополя, Івано-Франківська, Кропивницького та Конотопа.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявляв, що окупанти випустили по Україні понад 70 ракет, 41 з них вдалося збити українськими засобами протиповітряної оборони. Пізніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр уточнила, що РФ випустила по Україні 83 ракети, 43 з них збили.

Радниця глави МВС України Мар'яна Рева поінформувала, що відомо щонайменше про 10 загиблих і понад 60 поранених унаслідок ранкової атаки РФ.