ДТЕК Ахметова спрямувала на підтримку армії та на гуманітарні цілі 324 млн грн

Серед іншої допомоги компанія закупила й передала харчові продукти для жителів Миколаївської, Дніпропетровської, Донецької та Запорізької областей
Фото: Група ДТЕК / Facebook
ДТЕК Ріната Ахметова від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну спрямувала на гуманітарну допомогу, підтримку ЗСУ та силам територіальної оборони 324 млн грн, повідомили у пресслужбі компанії.

"Кошти спрямовані на купівлю продуктових наборів та життєво необхідних медикаментів, засоби захисту для військових та підтримку вимушених переселенців. Усі бізнеси групи ДТЕК працюють у тісній взаємодії із владою та органами місцевого самоврядування для підтримки обороноздатності України", – написано в повідомленні.

Для потреб ЗСУ й територіальної оборони ДТЕК передала 117 автомобілів, які використовують для виконання завдань із захисту населення.

Разом із Фондом Ріната Ахметова ДТЕК закупила й передала харчові продукти для жителів Миколаївської, Дніпропетровської, Донецької та Запорізької областей. Ліками, продуктами та засобами гігієни компанія забезпечила три дитячі лікарні Києва, закупила й передала до "Охматдиту" п'ять надсучасних апаратів для лікування ран Renasys Touch.

Компанія також організовує доправлення генераторів з метою автономного забезпечення електроенергією для потреб лікарень та територіальних громад у низці регіонів.

Вуглевидобувні підприємства ДТЕК передали 350 тонн вугілля для потреб "Укрзалізниці", прозвітували у ДТЕК. Пальне використовують для потягів, які щодня евакуйовують українців із зон бойових дій. Ще приблизно 100 тонн передали для потреб місцевих громад і забезпечення теплопостачання.

Від початку війни бізнеси SCM, Фонд Ріната Ахметова та футбольний клуб "Шахтар" передали на допомогу Україні та українцям приблизно 1,4 млрд грн, або майже $48 млн. У цю суму увійшли гуманітарна допомога цивільним (харчові продукти, ліки, речі першої необхідності), евакуація, шелтери тощо), а також підтримка ЗСУ і ТрО у десятках міст (одяг, засоби індивідуального захисту, аптечки тощо).