ДТЕК повернула електроенергію до шести населених пунктів Донецької та Дніпропетровської областей

Знову зі світлом понад 17 тис. сімей
Фото: depositphotos.com

26 листопада фахівці ДТЕК повернули світло до будинків шести населених пунктів Донецької та Дніпропетровської областей. Знову зі світлом понад 17 тис. сімей регіонів, які постійно страждають від ворожих ракет і артилерії, повідомили в ДТЕК Ріната Ахметова.

У компанії нагадують, що в Донецькій області тривають активні бойові дії, постійних руйнувань зазнає інфраструктура електромереж регіону, бахмутський та авдіївський напрямки залишаються найскладнішими в області.

"Попри постійну небезпеку, фахівцям "ДТЕК Донецькі електромережі" протягом доби вдалося відновити електропостачання двох населених пунктів. Знову зі світлом 16 325 родин Донеччини", – зазначили у компанії.

Під постійними обстрілами російських окупантів також Дніпропетровська область, 26 листопада силами "ДТЕК Дніпровські електромережі" світло повернули 697 сім'ям чотирьох населених пунктів регіону, які постраждали від ударів ворога.

Контекст:

Росія здійснює масовані обстріли критичної інфраструктури України від початку жовтня.

Унаслідок обстрілів 23 листопада загинуло 10 людей, повідомляли в МВС увечері того самого дня. Пізніше стало відомо про ще двох загиблих у Вишгороді. Влучання в об'єкти критичної інфраструктури та інші об'єкти було зафіксовано, зокрема, у Києві, Київській, Львівській та Кіровоградській областях.

Через пошкодження об'єктів енергосистеми чотири українські АЕС було від'єднано від мережі, проблеми з електро-, водо- і теплопостачанням фіксували по всій країні.

За даними командування Повітряних сил ЗСУ, українські захисники збили 51 із 70 російських ракет і п'ять ударних БПЛА. Водночас президент України Володимир Зеленський і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначали, що окупанти випустили по Україні 67 ракет.

27 листопада дефіцит в енергосистемі було знижено до 20%, повідомили в "Укренерго". Це близько до показника, який був до атаки 23 листопада. Режим обмеження споживання й надалі діє через дефіцит потужності.