Два російські Су-35 скинули дві бомби на село в Чернігівській області – ОК "Північ"

Російські Су-35 завдали авіаудару по селу Печенюги, зазначило ОК "Північ"
Фото: Минобороны России / Facebook (ілюстративне)
Російські окупанти 4 квітня завдали авіаудару по населеному пункту в Чернігівській області.

Про це у Facebook поінформувало оперативне командування "Північ" ЗСУ.

"Близько 17.31 від диспетчера ДСНС надійшло повідомлення, що в селі Печенюги горить приватний будинок і господарські споруди, – ідеться в повідомленні. – Як стало відомо, загоряння сталося в результаті авіаційного удару, який здійснили два російських Су-35. За попередніми даними, винищувачі Росії скинули на населений пункт дві бомби. Про потерпілих інформації поки не надходило".

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак у Telegram о 17.17 закликав жителів північних областей не ігнорувати тривоги.

Контекст:

Останнім часом Росія у війні проти України активно почала застосовувати керовані авіаційні бомби, які ЗСУ нічим ефективно ліквідувати, повідомив 4 квітня речник Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат. "Противник застосовує… до 20 бомб за день по всій лінії розмежування з літаків Су-35 і Су-34, які не входять у зону ураження нашої ППО", – розповів він.

За словами Ігната, щоб російські літаки відігнати якнайдалі від кордонів, Україні потрібні далекобійні системи й засоби ППО, як Patriot, і винищувачі, які можуть використовувати ракети класу "повітря – повітря" на великих відстанях.