Екс-голова Луганської СБУ Петрулевич заявив, що Ахметов не був зацікавленим у приєднанні Донбасу до РФ

Петрулевич прокоментував роль Ахметова в контролі над Донбасом
Фото з особистого архіву Олександра Петрулевича

Підприємства українського бізнесмена Ріната Ахметова розміщені у всій Україні, та кредитують їх із Великобританії, США та країн Європейського союзу, заявив глава Служби безпеки в Луганській області у 2014 році Олександр Петрулевич.

Український бізнесмен Рінат Ахметов навряд чи хотів приєднання Донбасу до Росії, бо весь виробничий комплекс групи СКМ розміщений від Донецька до Львова, а співзасновниками групи є громадяни західних країн, заявив голова Служби безпеки в Луганській області у 2014 році Олександр Петрулевич в авторській програмі журналіста Дмитра Гордона "ГОРДОН" в ефірі телеканала "112 Україна".

"Як на мене, в нього не було жодного бажання (приєднати Донбас до РФ. – "ГОРДОН") з однієї простої причини: весь виробничий комплекс у нього розміщений від Донецька до Львова практично. В усій Україні. Ви подивіться, хто є співзасновниками СКМ, хто фінансує, хто кредитує. Ви побачите, що це представники Англії, представники США, Євросоюзу. Це по-перше. По-друге – в нього напрям на Євросоюз, але не на Росію, це однозначно", – переконаний Петрулевич.

Відповідаючи на запитання, чи можна сказати, що Донбас контролює Ахметов, екс-глава СБУ Луганської області відповів: "Це гучно сказати. Те, що його фінансово-промисловий комплекс із заводами і підприємствами, де в нього працюють, за даними на 2006 рік, понад 300 тисяч тільки співробітників, які на зарплаті. Не враховуючи афілійованих підприємств, які це забезпечують ... Як ви вважаєте, чи впливає це на ситуацію? Я думаю, що так".

Ахметов із січня 2013 року втратив близько $18,9 млрд і залишив рейтинг найбагатших людей світу за версією агентства Bloomberg.