Енергетики ДТЕК Ахметова протягом тижня повернули світло для 43 тис. сімей

Без світла поки що залишається 96 населених пунктів у Донецькій області
Фото: grids.dtek.com

Упродовж минулого тижня енергетики ДТЕК Ріната Ахметова повернули світло 43 тис. сімей, які залишилися без електропостачання через ворожі обстріли в Донецькій і Дніпропетровській областях. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Відновлено електропостачання 39 населених пунктів. У Донецькій області вдалося повернути світло для 40 тис. сімей, у Дніпропетровській області – ще майже 3 тис.

"Кожного дня ДТЕК повертає світло десяткам тисяч українців. Фахівці компанії, попри обстріли, продовжують відновлювати електромережі за дозволом Збройних сил України та ДСНС", – зазначив генеральний директор "ДТЕК Мережі" Олександр Фоменко.

Без світла поки що залишається 96 населених пунктів у Донецькій області. Фахівці "ДТЕК Донецькі електромережі" обов'язково відновлять постачання світла в будинки всіх жителів області, щойно дістануть дозвіл на проведення робіт від Збройних сил України, зазначили в компанії.

Контекст:

Російські війська під час масованого удару по Україні 5 грудня випустили понад 70 ракет, ЗСУ збили більше ніж 60, повідомило командування Повітряних сил. Росіяни провели три хвилі обстрілів.

Запуски здійснювали з літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95МС із району Каспійського моря і Волгодонська Ростовської області, з кораблів Чорноморського флоту РФ, далеких бомбардувальників Ту-22М3 з акваторії Чорного моря, а також за допомогою винищувачів Су-35, розповіло командування ПС ЗСУ.

Унаслідок ракетної атаки були влучання по об'єктах енергетичної інфраструктури України, повідомили в компанії "Укренерго". Про влучання російських ракет по енергооб'єктах у Київській, Вінницькій, Одеській областях написав у Facebook прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Також стало відомо про обстріл енергооб'єкта в Миколаївській області. По всій Україні ввели екстрені вимкнення електроенергії через ракетну атаку Росії.

Енергетики одразу після атаки розпочали ліквідацію наслідків ракетних ударів по інфраструктурі, роботи тривали всю ніч, повідомили в компанії ДТЕК.