Енергетики не змогли взятися за ремонти на ЛЕП Авдіївки через відсутність гарантій

Після обстрілу бойовиків на ЛЕП Авдіївки знову є пошкодження
Фото: ЕРА

Енергетики провели лише візуальний огляд пошкоджень на лініях електропередач, повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Енергетики не змогли провести ремонтні роботи на лінії електропередач біля Авдіївки через відсутність гарантій безпеки від Спільного центру контролю і координації (СЦКК), про це йдеться у Twitter Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

"Авдіївка: за інформацією "Донецькобленерго", енергетикам вдалося здійснити лише візуальний огляд пошкоджень, що наявні з обох боків лінії зіткнення", – йдеться в повідомленні.

Повторну заявку щодо гарантій безпеки для проведення ремонтних робіт надішлють у СЦКК 13 березня.

"У зв'язку з неотриманням гарантій безпеки відновлювальні роботи енергетиками не проводилися, повторна заявка в СЦКК буде завтра", – повідомили в міністерстві.

11 березня голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що бойовики перебили лінію електропостачання в Авдіївці. Місто знову залишилося без води і світла.

Збройний конфлікт на сході України розпочався у квітні 2014 року. Бойові дії точаться між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.