Енергетики стабілізували ситуацію в регіонах після обстрілів, найбільші проблеми залишилися в Одеській області – "Укренерго"

Через російські атаки є "значний дефіцит" в енергосистемі, заявив Кудрицький
Фото: depositphotos.com
Після російської атаки по енергосистемі України 26 січня найбільші проблеми з електрикою залишаються в Одеській області. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова правління компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Відео інтерв'ю опублікувала пресслужба "Укренерго" у Facebook.

"Усю ніч практично тривала атака на енергетичну інфраструктуру дронами-камікадзе. Після цього ворог удень обстріляв ракетами енергетичну інфраструктуру", – розповів Кудрицький.

Голова "Укренерго" уточнив, що в Одеській області є влучання в мережі транспортування електрики, тому там ситуація найскладніша.

В інших регіонах ситуацію з електрикою вдалося стабілізувати, додав він. Зокрема, у Києві та Київській області вже вимикають світло згідно з плановими графіками.

"Це при тому, що сьогодні досить масованим був обстріл – постраждало кілька об'єктів "Укренерго", кілька магістральних підстанцій. Але нам вдалося досить швидко ситуацію стабілізувати", – додав Кудрицький.

Він уточнив, що станом на вечір вдалося повернути той обсяг генерації електрики, який був до атаки. Водночас Кудрицький додав, що через російські атаки є "значний дефіцит" в енергосистемі.

"Ми закликаємо українців економно ставитися до енергоресурсів. Продовжуємо відновлення енергетичної інфраструктури. Зокрема роботу електричних станцій", – зазначив голова "Укренерго".

Щодо імпорту Кудрицький наголосив, що він дає можливість покрити лише невеликий дефіцит.

Унаслідок обстрілів загинув працівник "Укренерго", двоє дістали травми, розповів Кудрицький.

Контекст:

26 січня уночі та вранці ворог завдав удару ракетами та дронами по енергетичній інфраструктурі України. Це вже 13-й ракетний удар і 15-та атака дронів по енергосистемі, зазначили в "Укренерго".

Уночі військові збили усі 24 запущені окупантами дрони-камікадзе, вдень сили ППО збили 47 ракет із 55, які запустила Росія по території України, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

В Одеській області пошкоджено два об'єкти енергоінфраструктури.