Федоров показав нові безпілотники, які вирушили на передову від "Армії дронів"

Нові безпілотники допоможуть українським військовим розвідувати позиції ворога
Фото: FEDOROV / Telegram
Проєкт "Армія дронів" і фандрайзингова платформа United24 доправили на передову 179 безпілотників. Про це розповів віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 19 жовтня в Telegram.

За його словами, 146 безпілотників Mavic 3 і 33 Matrice RTK 300 розподілили по всій лінії фронту. Вони вирушили на херсонський, донецький, харківський, луганський, запорізький напрямки й у прикордонні області на півночі країни.

Федоров пояснив, що Mavic 3 допоможуть військовим оперативно виявляти техніку, переміщення окупантів й коригувати артилерію по позиціях ворога. Ці дрони знімають відео у форматі 4К, що дає можливість дізнатися, де перебувають окупанти, і не потрапити водночас під їхній приціл.

Ще потужніші дрони Matrice RTK 300 поїхали в гарячі точки. Ці дрони знаходять найзамаскованіші позиції росіян. Військовим оперативно надходить інформація про місцеперебування окупантів, і вони знищують ворожі позиції.

Контекст:

Фандрайзингова платформа United24 разом із Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової трансформації на початку липня заявили про спільний проєкт "Армія дронів". Програма передбачає системну закупівлю дронів, їхній ремонт і курс навчання пілотів.

Як заявляв Федоров 1 липня, він сподівається, що проєкту вдасться зібрати стільки коштів, щоб забезпечити дронами військових по всій лінії фронту. Нині закуповують переважно дрони-розвідники, зокрема такі літальні апарати, які є на озброєнні НАТО.

21 вересня Федоров зазначив, що Україна активніше займеться розвитком військових технологій, зокрема забезпеченням армії безпілотниками. За його словами, усі українські технологічні компанії мають сфокусуватися на розвитку військових технологій.

4 жовтня Федоров повідомив, що проєкту "Армія дронів" за три місяці роботи вдалося придбати майже 1 тис. безпілотників і навчити понад 1 тис. операторів БПЛА.