Фінляндія надасть Україні додаткову оборонну допомогу на €8,3 млн

Потреби України в умовах оборонних боїв залишаються високими міноборони Фінляндії
Фото: ЕРА
Фінляндія передасть Україні партію оборонних товарів на суму €8,3 млн. Про це 1 вересня повідомляє Reuters.

З урахуванням цього траншу, загальний обсяг допомоги Фінляндії Україні з початку війни становитиме €92,3 млн, ідеться в повідомленні.

Міністр оборони країни Антті Кайкконен заявив, що "потреби України в умовах оборонних боїв залишаються високими". Він не назвав точних найменувань техніки і строків її доправлення з міркувань безпеки, пише агентство.

Контекст:

Раніше міноборони Фінляндії повідомило, що військові інструктори з Фінляндії беруть участь у навчанні українських військовослужбовців у Великобританії.

Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Гаавісто 16 серпня заявив, що потрібно обмежити кількість віз для росіян. За його словами, уряд зараз обговорює, що необхідно скоротити видавання віз громадянам Росії у п'ять чи у 10 разів.

Ставлення фінів до росіян, котрі живуть у Фінляндії, з початку повномасштабного вторгнення в Україну погіршилося, про це 19 серпня повідомив журнал Seura, на замовлення якого соціологи провели опитування. Частка людей, які позитивно до них ставляться, із березня зменшилася на 15%. Опитування також засвідчило, що більшість фінів критично ставляться до Росії: майже 93% опитаних указали, що негативно ставляться до російської держави, а лише 3% – позитивно.