Фонд "Повернись живим" закрив збір на 333 млн грн для купівлі мінометів для кожної бригади ТрО

У межах проєкту кожна бригада ТрО отримає від фонду шість мінометів калібру 120 мм
Фото: EPA

Благодійний фонд "Повернись живим" завершив збір коштів на проєкт "Довгі руки ТрО", у межах якого планують закупити для кожної бригади територіальної оборони по шість мінометів калібру 120 мм і допоміжне обладнання та спорядження. Про це 31 березня фонд написав у Twitter.

Збір запустили ще у грудні минулого року. У межах проєкту кожна бригада ТрО отримає від фонду набір, у який увійде шість мінометів калібру 120 мм, три пікапи, 14 радіостанцій, три дрони, планшети, прилади нічного бачення, Starlink, генератори й багато іншого.

Скріншот: savelife.in.ua

Збір коштів організували окремо на кожну область, вартість одного комплекту коштувала понад 10 млн грн. Але, як повідомили у фонді, невідомий благодійник задонатив понад 48 млн грн і допоміг "закрити" всі області, яким ще бракувало коштів. У фонді обіцяють 2 квітня розкрити подробиці про нього.

Контекст:

"Повернись живим" – один із найбільших фондів допомоги українським військовим, його 2014 року заснував ІТ-фахівець із Києва Віталій Дейнега. Фонд забезпечує всі військові підрозділи тепловізорами і приладами нічного бачення, мобільними комплексами спостереження, безпілотниками, розмінованими комплектами й іншою високоточною технікою. Фонд також навчає снайперів, саперів, артилеристів, операторів безпілотних літальних апаратів і спеціалістів із надання медичної допомоги.