"G7 має відповісти великими санкціями та важчим озброєнням для України". Кулеба звернувся до учасників саміту після ракетного обстрілу Києва

Авіаудар пошкодив дев'ятиповерховий житловий будинок та прилеглу інфраструктуру
Фото: ЕРА

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував у Twitter ракетний удар по цивільних об'єктах Києва вранці 26 червня.

Унаслідок обстрілу пошкоджено дев'ятиповерховий житловий будинок та прилеглу інфраструктуру. За даними Офісу генпрокурора, загинула одна людина і четверо дістали поранення, зокрема дитина.  

Міністр опублікував фото постраждалої дівчинки, котру несуть рятувальники, і звернувся до учасників саміту G7, який відбувається у Німеччині.

"Ця семирічна українська дитина спокійно спала в Києві, поки російська крилата ракета не підірвала її будинок. Саміт G7 має відповісти великими санкціями проти Росії і важчим озброєнням для України. Хвору на імперіалізм Росію потрібно перемогти", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

Саміт "Великої сімки" розпочав роботу 26 червня у замку Ельмау в німецьких Альпах, у ньому візьмуть участь лідери США, Канади, Німеччини, Франції, Британії, Італії та Японії, а також керівники Єврокомісії та Євроради. Вони обговорять наслідки повномасштабного вторгнення Росії в Україну, енергетичну безпеку та питання зміни клімату.

Напередодні президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні відреагував на масований обстріл Києва 25 червня і висловив упевненість у тому, що санкцій, які ввели західні партнери проти РФ, недостатньо. "45 ракет за половину доби і якраз напередодні зустрічей. Усе зрозуміло. Ще одне підтвердження нашої позиції. Це підтвердження, що санкційних пакетів проти Росії недостатньо, збройної допомоги для України потрібно більше", – сказав президент.