Гайдай розповів, чи є загроза оточення ЗСУ російськими окупантами у Луганській області

Гайдай зазначив, що найзапекліші бої зараз тривають у Сєвєродонецьку
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Станом на сьогодні російські окупанти не мають можливості оточити українських військовослужбовців у Луганській області. Про це в опублікованому 8 червня інтерв'ю "РБК-Україна" заявив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Цього дуже хоче Росія. Я спілкуюся з військовими, зараз загрози оточення немає. Наше командування контролює ситуацію. Так, вона важка, але контрольована", – наголосив голова ОВА.

Гайдай зазначив, що найзапекліші бої в регіоні зараз тривають у Сєвєродонецьку, куди окупанти "кидають усі резерви і гатять з усього, що у них є".

За його словами, наразі ЗСУ контролюють околицю міста.

Контекст:

Із середини квітня окупанти зосередили свої сили на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – сказав президент України Володимир Зеленський. Він підкреслив, що українці захищатимуться і "питання лише часу – коли вся територія держави буде звільнена".

26 травня Зеленський заявив, що наступ, який Росія веде на Донбасі, може зробити цей регіон безлюдним.

Президент заявив 2 червня, що ЗСУ "мають певні успіхи в боях у Сєвєродонецьку, там зараз найжорсткіше. Як і в містах і громадах поруч Лисичанську, Бахмуті та інших. Російська армія застосовує там усі наявні у неї збройні можливості".

Сєвєродонецьк та Лисичанськ останні великі міста в Луганській області, які не може захопити РФ. Російське військове керівництво кидає всі доступні ресурси на їхнє захоплення, щоб оголосити "перемогу" в Луганській області, пояснював американський Інститут дослідження війни.