"Хороша річ MLRS. Дякую, наші герої!" Зеленський заявив про знищення складу ракет, якими окупанти били по Харкову

Зеленський розповів про удар ЗСУ по складу ракет С-300, якими обстрілювали Харків
Фото: president.gov.ua

Збройні сили України і далі послідовно, дуже ретельно й акуратно знищують склади, бази, переправи та штаби окупантів, заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні 5 вересня, яке опублікувала в YouTube пресслужба Офісу президента.

"Особливо хочу подякувати бійцям однієї з наших реактивних артилерійських бригад, які своїм влучним вогнем знищили саме той російський склад, з якого окупанти брали ракети С-300 для бомбардування Харкова. Хороша річ MLRS. Дякую, наші герої!" – сказав Зеленський.

Відео: Офіс президента України / YouTube

Контекст:

Російські війська перебувають на території Харківської області від початку відкритого вторгнення в Україну – із 24 лютого. Обласний центр їм захопити не вдалося, окупантів відкинули, але вони практично щодня обстрілюють з артилерії та завдають ракетних ударів по Харкову і населених пунктах області.

За даними голови Харківської ОВА Олега Синєгубова станом на 29 травня, загарбники окупували приблизно 31% території області.

20 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти можуть знову спробувати захопити Харків.

За час повномасштабної війни в регіоні загинуло понад 1 тис. мирних жителів, повідомили 7 серпня у прокуратурі Харківської області.