Гендиректору "Уральських авіаліній" оголосили підозру за переправлення військових РФ до кордону України цивільним авіатранспортом

За даними слідства, Скуратов за вказівкою вищого керівництва РФ забезпечив безперешкодні військові перевезення

Фото: uralairlines.ru
Офіс генерального прокурора України повідомив керівника російської авіакомпанії "Уральські авіалінії" про підозру в допомозі вищому керівництву Росії та її збройних сил у веденні агресивної війни. Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

В ОГП не уточнюють імені підозрюваного, згідно із сайтом "Уральських авіаліній", їхнім гендиректором є Сергій Скуратов.

За даними слідства, Скуратов за вказівкою вищого керівництва РФ, ЗС РФ і міністерства транспорту РФ забезпечив безперешкодні військові перевезення.

Зокрема, він давав відповідні вказівки, для виконання яких використовували цивільні повітряні судна компанії. Вони транспортували мобілізованих ЗС РФ, їхню зброю й боєприпаси та особисті речі для підготовки й подальшої участі у веденні війни проти України.

Із жовтня 2023 року й досі цивільні борти авіакомпанії підозрюваного здійснюють польоти в закриті міжнародні аеропорти "Платов" у Ростові-на-Дону і "Сімферополь" в АР Крим, зазначили в ОГП.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного та південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської та Харківської областей. Найінтенсивніші бої зараз точаться на Донбасі.