Гордон: Так, я злий, я тішуся, що вони гинуть, що "НЛО збив" російські літаки і вертольоти у Брянській області

Гордон: Прекрасно, із радістю я сприйняв цю звістку! Добре падали, не встигли їхні пілоти катапультуватися...
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Український журналіст, засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон вважає, що тільки "запеклі покидьки" можуть знищувати мирних жителів, і те, що нещодавно сталося у Брянській області з російськими літаками і вертольотами, – відплата за атаки на українські міста. Таку думку він висловив під час YouTube-стриму з ведучим Василем Головановим 14 травня.

"Три вертольоти, два літаки, – це що, НЛО?" – запитав Голованов.

"Що це було? Мабуть, НЛО, – відповів Гордон. – Прекрасно, із радістю я сприйняв цю звістку! Добре падали, не встигли їхні пілоти катапультуватися... Не забуватимемо, що будь-яка держава витрачає на підготовку пілотів не лише багато грошей, а й багато часу. Пілоти – це еліта будь-яких збройних сил. І те, що цілилися в кабіну пілотів "іншопланетяни", – чудово! Ніхто не встиг катапультуватися! Усі загинули! Знатимуть, як нас бомбити, – нехер бомбити Україну!"

На думку Гордона, те, що сталося у Брянській області, – "по заслугах" за те, що РФ бомбардує мирних жителів та інфраструктуру в Україні.

"Хтось мені скаже, що я злий... Так, я злий, я тішуся, що вони гинуть, що два літаки, один із яких найновітніший і дуже дорогий, і три вертольоти зазнали у них аварії одночасно", – зазначив Гордон.

Окупанти безкарно бомбардують українські міста: Харків, Херсон, Миколаїв, Запоріжжя, а Бахмут, Мар'їнку і Маріуполь зрівняли із землею вже, продовжив журналіст.

"Це так буде безкарно тривати? Ні!" – упевнений Гордон. Тому те, що сталося у Брянській області, на його думку, лише початок.

Голованов зазначив, що, найімовірніше, Захід боїться спровокувати президента Росії Володимира Путіна, але Гордон сказав, що не вірить у це.

"Нічого Захід не боїться! Жодних путінських слів, жодних путінських заяв. Що Путін може зробити? Ядерну зброю застосувати? Не дадуть йому. Тактичну ядерну зброю спробує? Йому вже передали всіма можливими каналами, дохідливо пояснили: щойно він спробує, сука, застосувати якусь не таку зброю, його не буде відразу".

Військовий потенціал Заходу та Росії – непорівнянні вже величини, підкреслив Гордон.

"Увесь світ побачив, що цей "король" – голий, його немає. Немає цього короля! Увесь світ прокинувся, стрепенувся, обтрусився і сказав: "Іди сюди! Ну що ти?" Розмова вже інша відбувається, ніхто його не боїться, ніхто вже нічим не стурбований", – переконаний журналіст.

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Контекст:

13 травня у Брянській області Росії, за даними російських ЗМІ, зазнали аварії літаки Су-34 і Су-35 і два вертольоти Мі-8. За інформацією спікера командування Повітряних сил Збройних сил України Юрія Ігната, того дня "на неприємності нарвалися" не два, а три російські вертольоти.

Джерела "Коммерсанта" повідомили, що чотири збиті апарати входили в одну авіагрупу: Су-34 і Су-35 мали завдати удару по об'єктах у Чернігівській області України, а гелікоптери – "підібрати екіпажі Су, якщо їх зіб'є вогонь противника".

Міноборони РФ досі ніяк не коментувало втрати літальних апаратів. Губернатор Брянської області Олександр Богомаз повідомив про катастрофу лише одного вертольота Мі-8. Водночас Олександр Лукашенко, який називає себе президентом Білорусі, 15 травня підтвердив інформацію про збиття чотирьох повітряних суден у сусідній Брянській області.

За даними Telegram-канал Baza, унаслідок аварії загинуло дев'ятеро людей. Водночас, імовірно, досі не знайшли тіла усіх загиблих. Влада Стародубського району Брянської області цього тижня просила місцевих жителів допомогти човнами та "болотними чоботами" для пошуку другого пілота одного з літаків, які зазнали аварії.

Офіційних коментарів, що сталося у Брянській області, немає. Український журналіст, головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов вважає, що російські літаки та гелікоптери знищила система протиповітряної оборони України. "В одному бою, у блискуче організованій засідці, українська зенітна ракетна система знищила одразу чотири російські бойові машини!" – написав він у соцмережі після аварії. Євген Пригожин, засновник російської приватної військової компанії "Вагнер", визнаної міжнародною злочинною організацією, натякнув, що до катастрофи російської авіагрупи у Брянській області причетна не українська, а російська система ППО.