"Готуємося відповідати". Зеленський сказав, що РФ концентрує сили для ймовірних нових масованих ударів по українській інфраструктурі

Зеленський зазначив, що РФ хоче вдарити передусім по енергетичній інфраструктурі України
Фото: president.gov.ua
Росія концентрує сили й засоби для ймовірних повторних масованих ударів по українській інфраструктурі. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у зверненні 6 листопада, яке опублікувала його пресслужба.

"Ми розуміємо також, що держава-терорист концентрує сили й засоби для можливого повторення масованих ударів по нашій інфраструктурі. Передусім енергетичній. Зокрема й для цього Росії знадобилися іранські ракети. Ми готуємося відповідати", – сказав глава держави.

Контекст:

Із початку жовтня Росія активізувала атаки на об'єкти інфраструктури по всій Україні. Унаслідок обстрілів в Україні пошкоджено приблизно 40% енергетичної інфраструктури, повідомили 19 жовтня в Міненерго.

31 жовтня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв, що російські ракети пошкодили 18 об'єктів інфраструктури у 10 регіонах країни. Більшість із пошкоджених об'єктів – енергетичні.

У країні ввели обмеження споживання електроенергії.