ГУР Міноборони закликало жителів Енергодара передавати дані про російських окупантів та їхніх пособників

Зараз Енергодар під тимчасовою російською окупацією
Фото: wikipedia.org
Головне управління розвідки Міноборони України закликало жителів Енергодара Запорізької області надати інформацію про російських окупантів. Про це йдеться у повідомленні на сторінці ГУР у Facebook.

Відомство просить жителів Енергодара і прилеглих територій повідомити:

  • точне розташування пунктів дислокації та адреси проживання окупаційних військ (бажане геоприв'язування з координатами);
  • місця проживання керівного складу окупаційних військ (бажане геоприв'язування з координатами),
  • місця розташування та маршрути пересування військової техніки;
  • точні дані місцевих колаборантів, які перейшли на бік окупантів (адреса проживання та перебування, геоприв'язування з координатами, ПІБ, посади та місце роботи до 24 лютого 2022 року й ті, які вони обіймають зараз);
  • про осіб, які "співчувають" окупантам, та інших прибічників окупаційної влади.

Особливу увагу в ГУР просять звернути на працівників "Росатому", інших скерованих із РФ службовців і фахівців.

"Повідомляйте їхні посади, ПІБ, адреси місць роботи та проживання, а також номери та марки транспортних засобів, якими вони пересуваються, і маршрути пересування", – ідеться у повідомленні.

Також у ГУР підкреслили, що отримання російського паспорта дає підстави вважати людину колаборантом і пособником агресора, і за це передбачена відповідальність.

Контекст:

Енергодар російські окупанти захопили на початку березня, на другий тиждень відкритого вторгнення в Україну.

У цьому місті розташована найбільша у Європі АЕС – Запорізька.

Узбережжя Каховського водосховища, поряд з яким розташована ЗАЕС, окупанти замінували, попередив "Енергоатом" 10 березня. 11 березня "Енергоатом" повідомив, що російські військові використовують АЕС як військову базу.

У липні в "Енергоатомі" зазначили, що окупанти й надалі завозять на територію ЗАЕС військову техніку, зокрема ракетні комплекси, з яких обстрілюють міста на іншому березі Дніпра.