ГУР закликало передавати йому інформацію про постачання іранської зброї до РФ

Українська розвідка збирає інформацію про логістику доправлення озброєнь з Ірану до РФ
Фото: Головне управління розвідки МО України / Telegram
Головне управління розвідки Міноборони України оголосило збір інформації про постачання іранської зброї до РФ. Оголошення опубліковали 2 листопада у Facebook управління.

"Просимо повідомляти будь-яку інформацію, яка допоможе визначити логістичні шляхи постачання іранського озброєння та ідентифікувати конкретних осіб, відповідальних за ці постачання", – ідеться в повідомленні.

ГУР цікавлять такі дані:

  • інформація про осіб, відповідальних за організацію постачань, – імена, посади, місця проживання й адреси офісів;
  • розташування логістичних пунктів, складів (бажано з геолокацією);
  • розташування залізничних станцій та портів, у яких відбувається завантаження-розвантаження;
  • точні маршрути, якими переміщують військові вантажі з Ірану до РФ;
  • бортові номери й фотографії автомобільного й морського транспорту, який переміщує ці вантажі.

Інформацію ГУР просить надсилати в месенджери WhatsApp, Signal: +380937997057 або на e-mail: stopterrorism22@gmail.com.

"Нагадуємо, що всі особи, які задіяні у постачанні іранської зброї для використання у війні проти України, порушують міжнародне право і стають співучасниками злочинів, які РФ скоює на території України", – додали в управлінні.

Контекст:

Росія цієї осені застосовує в Україні щонайменше два види іранських безпілотних літальних апаратів – дрони-камікадзе Shahed-136 і багатоцільові БПЛА Mohajer-6.

Іран заперечує постачання дронів російській армії. Він висунув вимогу до України надати документальні підтвердження, що РФ застосовує іранські дрони на війні.

Президент України Володимир Зеленський звинуватив Тегеран у брехні. У МВС України заявили: українські захисники "приземляли" цілі комплекси цих БПЛА, і там чітко видно, "звідки вони і які там комплектуючі".

Підтверджує використання Росією іранських дронів і НАТО. За участь в агресії РФ проти України ЄС і Великобританія 20 жовтня запровадили санкції проти Ірану.

Телеканал CNN та агентство Reuters повідомляли, що Іран готується цього року доправити в Росію нову партію зброї для використання у війні проти України, до якої входять, окрім ударних безпілотників, балістичні ракети з підвищеною точністю класу "земля – земля".