Генштаб ЗСУ підтвердив знищення російського Су-30

Україна збила ввечері 24 грудня два російські бойові літаки, зокрема Су-30 на півдні, повідомив Генштаб
Фото: Alex Beltyukov / wikipedia.org (ілюстративне)

Минулої доби сили оборони України збили два російські винищувачі-бомбардувальники. Про це 25 грудня в ранковому зведенні у Facebook повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Протягом минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, складу боєприпасів і зенітному ракетному комплексу противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено два винищувачі-бомбардувальники Су-34 і Су-30", – зазначено в повідомленні.

Увечері 24 грудня про знищення бомбардувальника окупантів Су-34 на маріупольському напрямку заявив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. Водночас він наголосив, що на одеському напрямку вели бойову роботу по російському Су-30 у Чорному морі, але на той момент ПС ЗСУ ще вивчали матеріали об'єктивного контролю, щоб точно знати, уражено ціль чи ні.

Контекст:

За даними Генерального штабу ЗСУ станом на ранок 24 грудня від початку широкомасштабної війни сили оборони знищили 327 літаків і 324 вертольоти російських окупантів. Зараз їх 329.