Херсон обстріляли сім разів із початку доби, є загибла та поранені – міськрада

Лікарня – один із цивільних об'єктів, які постраждали у Херсоні від обстрілів росіян 29 січня
Фото: Херсонська міська рада / Telegram
Унаслідок обстрілів Херсона відомо про одну загиблу та двох поранених, інформацію уточнюють. Про це повідомляє 29 січня у Telegram Херсонська міська рада.

Перший обстріл Херсона російськими військами, за інформацією місцевої влади, відбувся приблизно опівночі. Унаслідок влучання було пошкоджено комунальне підприємство та 16 одиниць техніки, зокрема евакуаційний транспорт, яким забезпечували жителів міста.

Другий етап залпів ворога містом почався приблизно о 13.00.

"Загалом станом на 14.00 було здійснено сім обстрілів. Влучання відбулися у складські приміщення, лікарню, автостанцію, шкільний майданчик. Також у місті пошкоджені будівлі та транспортні засоби", – повідомили у міськраді.

Раніше Херсонська ОВА закликала жителів Херсона покинути вулиці та перебувати в укриттях через регулярні обстріли 29 січня. За даними МОЗ України, внаслідок обстрілу обласної клінічної лікарні у Херсоні поранення дістала медсестра.

Контекст:

У листопаді 2022 року Збройні сили України звільнили від російських окупантів частину Херсонської області разом з обласним центром. Наразі правий берег річки Дніпро контролює українська армія.

Згодом росіяни почали системно обстрілювати Херсон та інші звільнені населені пункти з лівого берега Дніпра. Тільки за 28 січня окупанти обстріляли Херсонську область 36 разів, одна людина дістала поранення.