Херсон упродовж доби обстріляли тричі, по області випустили 237 снарядів, троє поранених – ОВА

Російські війська знову обстріляли Херсонську область
Фото: ДСНС України / Telegram (ілюстративне)
Протягом останньої доби армія Росії здійснила 50 обстрілів Херсона й області. Про це голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін 18 березня повідомив у Telegram.

Російські окупанти випустили по області 237 снарядів із важкої артилерії та "Градів", додав голова ОВА.

"Місто Херсон ворог обстріляв три рази. Сім снарядів влучили у житлові квартали, приватні й багатоквартирні будинки. На жаль, три людини дістали поранення", – заявив він.

Прокудін розповів, що з деокупованої території області евакуювали за останню добу 56 людей.

Контекст:

Російські окупанти захопили Херсон і практично всю Херсонську область на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, у лютому – березні 2022 року. У листопаді сили оборони України звільнили від російських окупантів правобережну частину Херсонської області разом з обласним центром.

Після цього росіяни почали системно обстрілювати Херсон та інші звільнені населені пункти регіону. Прокудін зазначав, що окупанти хаотично обстрілюють усі райони Херсона, де живуть люди, хоча там немає ані військової техніки, ані військових.

Лівобережна частина Херсонської області залишається під російською окупацією. На захоплених територіях, за даними Генштабу ЗСУ, окупанти чинять тиск на місцеве населення й обмежують його права, а також селять у житло українців російських військових.

Глава об'єднаного пресцентру сил оборони "Південь" Наталія Гуменюк 2023 року регулярно повідомляє про спроби російських загарбників перекинути ДРГ за допомогою конфіскованих у місцевого населення моторних човнів на острови в гирлі річки Дніпро й на територію звільненого українськими силами оборони правобережжя. Ці ДРГ регулярно знищують українські захисники, зазначає вона.