Череватий: Хороше озброєння, яке нам дають, переб'є будь-які мобілізаційні потуги Росії

Череватий: Хороша техніка та озброєння – це однозначно більший козир у цій боротьбі, ніж маса особового складу, до того ж не дуже навченого
Фото: 79 окрема десантно-штурмова бригада Миколаїв / Facebook

Сучасна зброя, яку Україна отримує від західних країн, дасть змогу нівелювати перевагу російських окупантів в особовому складі. Про це в опублікованому 15 лютого інтерв'ю "РБК-Україна" заявив речник східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

Він зазначив, що противник поки переважає у чисельності особового складу, а також у кількості артилерійських боєприпасів.

"Насправді успіх у цій війні буде залежати не від того, скільки людей вони мобілізують, а від того, наскільки швидко та наскільки багато нам дадуть якісної техніки. І ця якісна техніка помножена на мотивацію і професіоналізм наших військовослужбовців абсолютно переб'ють будь-які їхні мобілізаційні потуги", – підкреслив Череватий.

Він також додав, що "хороша техніка та озброєння – це однозначно більший козир у цій боротьбі, ніж маса особового складу, до того ж не дуже навченого".

Контекст:

21 вересня 2022 року президент РФ Володимир Путін оголосив "часткову" мобілізацію в Росії для поповнення військ, які вторглися в Україну. 28 жовтня міністр оборони РФ Сергій Шойгу доповів Путіну про її завершення.

7 грудня Путін заявив, що у продовженні мобілізаційних заходів у РФ "немає потреби". За його словами, 150 тис. мобілізованих росіян перебувають у резерві, ще 150 тис. скерували до зони бойових дій в Україні. Водночас юридично мобілізацію в РФ не припиняли, оскільки Путін не підписував указ про її завершення.

Мобілізовані росіяни часто заявляли, що їх відряджають на фронт за кілька днів після мобілізації без будь-якої підготовки, і говорили про проблеми з постачанням.

Російський політолог Валерій Соловей стверджує, що в межах другого етапу в РФ планують мобілізувати до 2 млн осіб. За оцінкою українського військового експерта, полковника запасу Олега Жданова, мобілізаційний ресурс Росії становить 17 млн осіб.