Гуменюк про заяву окупантів щодо "відведення військ" від Дніпра: Хотіли спровокувати реакцію сил оборони, але отримали зворотний ефект

Гуменюк: Насправді в них не дуже хороші справи
Фото: mediacenter.org.ua

Заява російських пропагандистів про нібито "перегрупування" окупаційних військ на лівому березі Дніпра в Херсонській області мала на меті спровокувати реакцію з боку сил оборони України, проте це їм не вдалося. Про це глава об'єднаного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила 14 листопада в ефірі національного телемарафону, який транслює телеканал "Рада".

"Очевидно, це спроба виміряти готовність і спосіб реагування наших сил на подібні заяви. Оскільки тривалий час в інформаційному просторі підігрівалися всі необхідні ресурси, щоб пролунала подібна заява. І вони хотіли спровокувати нашу реакцію, а вона не послідувала", – сказала Гуменюк.

За її словами, противник дістав зворотний ефект, який призвів до паніки й розбрату в окупаційних військах.

"Насправді в них не дуже хороші справи. Оскільки там дійсно морально-психологічна ситуація в підрозділах, які знаходяться на лівому березі, наближена до критичної. Там процвітає дезертирство, суперечки між підрозділами й немає злагодженості. І це все ускладнює бойову роботу в тих умовах, коли сили оборони тиснуть на війська на лівому березі", – зазначила Гуменюк.

Контекст:

13 листопада кілька провідних російських пропагандистських ЗМІ повідомило про нібито відведення окупаційних військ на схід від річки Дніпро "на вигідніші позиції" та для подальшого "наступу на інших напрямках".

Зокрема, таку новину з посиланням на міноборони РФ випустили "РИА Новости" і ТАСС. Незабаром росЗМІ, які опублікували й передрукували інформацію, видалили або "анулювали" цю новину, а в міноборони РФ назвали "провокацією" публікацію про "перегрупування" окупаційних військ у районі Дніпра.