Ірина Геращенко: За роки війни загинуло 2378 українських військовослужбовців, 1399 жінок залишилися вдовами

Геращенко: Руки агресора мусять бути зв'язаними. У них не має залишитися коштів на війну
Фото: rada.gov.ua

Унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинуло 138 дітей, розповіла перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

Від початку збройного конфлікту на Донбасі загинуло 2378 українських військовослужбовців, сказала перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко під час брифінгу на засіданні міжпарламентської ради Україна – НАТО в Одесі, передає кореспондент інтернет-видання "ГОРДОН".

"За роки війни загинуло 2378 українських військовослужбовців, із них чотири жінки. Протягом цього часу загинуло 138 дітей, яких було вбито або вони підірвалися на мінах. Залишилося вдовами 1399 жінок. Жінок, які втратили своїх синів, – 2217. Це страшні цифри, якими Україна платить за захист нашої незалежності", – заявила вона.

Геращенко додала, що Україна очікує від світу підтримки у вигляді санкцій проти Росії.

"Руки агресора мусять бути зв'язаними. У них не має залишитися коштів на війну", – підкреслила перший віце-спікер.

Вона зазначила, що Україна чекає від партнерів постачання оборонної зброї.

"І в цьому контексті дуже важлива позиція Канади, позиція Сполучених Штатів Америки, які нарешті ухвалили відповідні рішення", – сказала Геращенко.

Збройний конфлікт на сході України почався в квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Начальник Генерального штабу – головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко заявляв у серпні 2017 року, що внаслідок бойових дій на Донбасі протягом трьох років загинуло 2307 українських військовослужбовців, ще 871 військовий загинув через хвороби, порушення заходів безпеки, у ДТП та з інших причин.