Ірина Геращенко запропонувала РНБО розглянути питання про заборону доступу до інформресурсів бойовиків Донбасу

Геращенко сказала, що народні депутати підготують відповідні запити
Фото: Iryna Gerashchenko / Facebook

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко під час конференції "Реінтеграція Донбасу в умовах гібридної війни" поставила запитання, чому "сепаратистські сайти вільно працюють в Україні".

Рада національної безпеки й оборони України має розглянути питання введення заборони на доступ користувачів мережі інтернет до інформаційних ресурсів, підконтрольних бойовикам "ДНР" і "ЛНР". Про це на конференції "Реінтеграція Донбасу в умовах гібридної війни" заявила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомили "Українські новини".

"У мене є велике запитання: чому сепаратистські сайти вільно працюють в Україні? У нас журналісти на них посилаються... Звичайно, є запитання до Ради національної безпеки й оборони, чому цього питання не розглядали під час очевидно правильної дискусії про російські сайти", – підкреслила вона.

Геращенко також припустила, що у зв'язку з цим народні депутати надішлють відповідні запити до Ради безпеки та профільного міністерства.

15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони України від 28 квітня 2017 року про фізичних і юридичних осіб, проти яких застосовують антиросійські санкції на строк від одного до трьох років.

У списку санкцій опинилися, зокрема, соцмережі "ВКонтакте" й "Одноклассники", сервіси Mail.Ru та "Яндекс", сайти російських антивірусних компаній "Лаборатория Касперского" та "Доктор Веб". 17 травня указ про введення нових санкцій опублікували в "Урядовому кур'єрі".

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку й інформатизації України, попередила про штрафи за відмову блокувати сайти, які потрапили під заборону.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.