Іспанія дасть Україні ще дві системи ППО HAWK, загалом їх стане шість

Глава міноборони Іспанії Маргарита Роблес (праворуч) зустрілася з українськими військовими, зокрема полковницею Юлією Тарасюк (ліворуч)
Фото: defensa.gob.es

Іспанія надішле Україні ще дві системи ППО HAWK. Про це повідомила міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес під час зустрічі з українськими військовими, які там проходять навчання. Про це 10 жовтня повідомляє Infodefensa.

Також Іспанія передасть батарею гаубиць 105/14, використанню яких в Іспанії зараз навчається 21 українець, та електрогенератори.

Глава відділу двосторонніх відносин Європейського регіону українська полковниця Юлія Тарасюк подякувала за допомогу й нагадала, що Іспанія першою надіслала Україні зимове обмундирування.

Роблес відповіла щодо форми, що це було 77 тис. одиниць, із яких треба було зрізати іспанський прапор і нашити український.

Раніше Іспанія передала Україні чотири системи ППО HAWK.

Контекст:

Як повідомляє портал "Мілітарний", MIM-23 HAWK – американський зенітно-ракетний комплекс середньої дальності виробництва компанії Raytheon. Максимальна дальність перехоплення цілей – до 40 км за максимальної висоти 18 км. На кожній мобільній пусковій установці розміщено по три зенітні ракети MIM-23. Пускові установки можуть бути як самохідними, так і причіпними.

Іспанія підтримує Україну після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого. Передання Іспанією Україні чотирьох систем ППО HAWK анонсував 13 жовтня генсек НАТО Єнс Столтенберг.

У середині вересня Іспанія скерувала в Україну п'ять літаків із боєприпасами для великокаліберних артсистем.