Італія планує продовжити документ про постачання зброї Україні на 2023 рік

Італія готує для України новий пакет військової допомоги, заявив представник керівної коаліції
Фото: EPA
Уряд Італії звернеться до парламенту із проханням затвердити новий закон про військові й цивільні постачання в Україну протягом 2023 року. Про це заявив міністр оборони країни Ґвідо Крозетто в інтерв'ю газеті Il Foglio, опублікованому 21 листопада.

Цитати міністра наводить агентство Reuters.

Він уточнив, що міністерство запропонує продовжити той самий документ, який діє 2022 року. Постачання зброї здійснюватимуть "у строки і способи", які Італія узгодить із НАТО та з Києвом, додав Крозетто.

Міністр оборони належить до партії Fratelli d'Italia ("Брати Італії") Джорджі Мелоні, яка є "переконаною прибічницею України", зазначило агентство. Водночас двоє інших головних членів керівної коаліції, Маттео Сальвіні й Сильвіо Берлусконі, "налаштовані більш подвійно", оскільки обидва мають "історичні зв'язки" із президентом Росії Володимиром Путіним, ідеться в матеріалі.

Представник керівної коаліції 8 листопада повідомив агентству Reuters, що Італія готує для України новий пакет військової допомоги, включно із системами ППО.

Контекст:

Військову допомогу Україні у зв'язку з війною, яку проти країни розв'язала Росія, надає низка країн.

Італія підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Вона надає військову допомогу Україні, але списків постачань не публікує. У жовтні повідомляли про виділення Україні п'ятого пакету військової допомоги.

За підсумками виборів, які відбулися 25 вересня, наприкінці жовтня в Італії змінився уряд.

8 листопада міністр оборони США Ллойд Остін обговорив із новим міністром оборони Італії військову підтримку України.