"Я молюся за те, щоб ця божевільна війна швидше закінчилася". Папа Франциск засудив ракетний обстріл у Кременчуці

Франциск назвав Україну "дорогою та змученою"
Фото: ЕРА
Глава Римсько-католицької церкви папа Франциск назвав "варварством" ракетну атаку РФ на торговельний центр у Кременчуці, через яку загинуло 20 людей, пише Vatican news.

Виступаючи 29 червня перед вірянами на честь дня святих Петра та Павла, понтифік закликав до діалогу і припинення війни в "дорогій та змученій Україні, яка й далі зазнає варварських нападів".

"Я молюся про те, щоб ця божевільна війна швидше закінчилася, і я знову закликаю і далі, не втомлюючись, молитися за мир: нехай Бог відкриє шляхи діалогу, які люди не хочуть або не можуть знайти!" – сказав він.

Контекст:

Російські війська завдали ракетного удару по Кременчуку вдень 27 червня. Унаслідок обстрілу почалася пожежа, було зруйновано конструкції будівлі торговельного центру. За даними станом на 29 червня, 20 людей загинули, приблизно 100 дістали поранення.

Ракетний удар по Кременчуку засудила низка держав, G7 випустила спеціальну заяву про атаку, у якій наголошують, що президента РФ Володимира Путіна притягнуть до відповідальності за це.