Європі потрібен спільний підхід у допомозі українській енергетиці – представники Європарламенту

Депутати наголосили на необхідності збільшення військової допомоги Україні для звільнення окупованих територій
Фото: ghall.com.ua
Удари Росії по об'єктах української критичної інфраструктури є глобальним викликом, який потребує глобальної відповіді міжнародної спільноти. Про це 19 листопада заявили депутати Європарламенту, а також національних парламентів Німеччини і Фінляндії на пресконференції в інформаційному агентстві Guildhall.

За їхніми словами, ситуація потребує формування спільного підходу країн Європи до відновлення і подальшого захисту енергетики України.

У пресконференції взяли участь член Бундестагу від партії "Зелених" Антон Гофрайтер, депутатка парламенту Фінляндії Софія Вірта, а також представники ФРН і Швеції у Європарламенті Сергій Лагодинський і Якоп Далунде.

Гофрайтер і Лагодинський наголосили на необхідності збільшення військової допомоги Україні для звільнення окупованих територій.

Учасники дійшли єдиної думки про важливість притягнення до кримінальної і фінансової відповідальності за агресію керівництва РФ і роботу міжнародної спільноти щодо цього питання.

Контекст:

15 листопада окупанти випустили по території України понад 90 крилатих ракет і 10 дронів-камікадзе. За інформацією Офісу президента України, пошкоджено 15 об'єктів енергетичної інфраструктури.

Ця атака була наймасштабнішою з початку вторгнення РФ в Україну, заявляв міністр енергетики України Герман Галущенко.

"Це може вплинути не лише на енергосистему України, а й на енергосистеми деяких наших сусідів. Влучання відбуваються по всій українській енергосистемі: як по об'єктах генерації, так і по системах передавання електроенергії. Введено аварійні вимкнення", – зазначив він.

Сьогодні по всій Україні використовують графіки погодинних вимкнень, а також додатково – аварійні вимкнення.