ЮНЕСКО передала українським журналістам 100 наборів касок та бронежилетів

Українські журналісти отримали вже 220 комплектів захисного спорядження від міжнародних організацій
Фото: nsju.org
ЮНЕСКО та Міжнародна федерація журналістів передали українським представникам ЗМІ 100 захисних комплектів (шолом та бронежилет). Про це 13 липня у Facebook повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

"Перші п'ять комплектів отримала команда Академії української преси, яка супроводжує іноземних журналістів у зони бойових дій, а також допомагає організовувати роботу українським колегам. Спорядження АУП зможе надавати журналістам за потребою. Також, відповідно до заявок, буде розподілено решту комплектів серед знімальних груп чи медійників, які висвітлюють воєнні події в Україні", – написав Томіленко.

НСЖУ також співпрацює з іншими організаціями, щоб отримувати шоломи, аптечки та інше спорядження, необхідне журналістам, які працюють у зоні бойових дій. За словами голови НСЖУ, наразі пріоритет спілки – "пошук шляхів убезпечити журналістів, які виконують професійні обов'язки".

За його інформацією, унаслідок воєнних дій Росії на території України вже загинуло 33 представники ЗМІ.

Контекст:

Як повідомив Томіленко, українські журналісти отримали понад 220 комплектів захисного спорядження від міжнародних організацій.