Канада розширила санкції проти Росії. Під обмеження потрапили віцепрем'єри РФ, донька Кадирова і син Медведєва

У санкційний список занесли 129 фізосіб із РФ і 63 компанії, повідомив Трюдо
Фото: ЕРА
Канада розширила санкції проти Росії, додавши у санкційний список 129 фізичних осіб і 63 юридичні. Про це 24 лютого оголосив прем’єр-міністр країни Джастін Трюдо, повідомляє його пресслужба.

Це доповнення до санкцій, які вводили раніше, наголосив він.

До нових заходів входять санкції проти 122 фізосіб і 13 компаній, включно з депутатами Держдуми РФ, які голосували за закони, пов'язані із вторгненням Росії в Україну та спробою незаконної анексії чотирьох українських областей, повідомив сайт прем'єра.

"Серед інших осіб, які потрапили під санкції, – російські віцепрем'єри, міністри й інші співробітники апарату президента Росії та російські військовослужбовці, а також члени сімей осіб, які раніше потрапили під санкції", – ідеться у релізі.

Проти ще сімох осіб і 50 компаній санкції ввели через зв'язки з оборонною промисловістю Росії, включно з виробництвом танків, ракет і систем озброєння, які Росія використовує у війні проти України.

Згідно із санкційним списком, який оприлюднено на сайті уряду Канади, під обмеження потрапили:

  • віцепрем'єри Андрій Бєлоусов, Тетяна Голікова, Вікторія Абрамченко, Дмитро Чернишенко, Олексій Оверчук і Марат Хуснуллін;
  • помічник президента Максим Орєшкін;
  • донька глави Чечні Рамзана Кадирова Табарік Кадирова;
  • Світлана та Ілля Медведєви – син і дружина експрезидента РФ Дмитра Медведєва;
  • Маргарита, Надія та Любов Кирієнки, яких російські ЗМІ називають родичками першого заступника глави адміністрації президента Сергія Кирієнка.

Контекст:

Також 24 лютого Трюдо оголосив, що Канада надасть Україні додаткові танки Leopard 2. Він запевнив, що Канада й канадці підтримуватимуть український народ стільки, скільки потрібно.